Naar boven

Een zaterdag bij Lodewijk Mode

Door Sanne Rinzema - 04 mei 2017 - Winkel
Heb je je nou altijd al eens afgevraagd wat wij op een dag doen binnen de winkel? Dan is dit je kans om erachter te komen! In deze blog vertellen we je hoe een gemiddelde zaterdag bij ons eruit ziet.

Gezamenlijke opstart

Allereerst beginnen we gezamenlijk met de opstart van de dag. Hier bespreken we onder andere de actualiteiten die spelen in de winkel. Dat kunnen de acties zijn maar ook nieuw binnengekomen collectie. Daarnaast spreken we af wie waar in de winkel staat. Goed, genoeg gekletst, we beginnen met het “echte” werk ;)!


Gezamenlijke opstart

Zo ziet je dag eruit als modeadviseur bij Lodewijk

We werken vandaag op de jeansafdeling. Hier vind je onder andere de merken Chasin’, Superdry, Scotch & Soda, Blue Industry, Cast Iron en Calvin Klein. We beginnen met het op maat hangen van de collecties. Het mooie hiervan is dat je direct op de hoogte bent van wat er hangt, in welke maat en vooral wáár het hangt. Wanneer je merkt dat er bepaalde maten missen, vul je deze aan vanuit ons magazijn.

Gedurende de dag helpen we de klanten die bij ons langskomen. De vragen en wensen van de klanten lopen erg uiteen. Soms krijg je hele gerichte vragen als: “Ik zoek een Pall Mall jeans in de maat 34/34”. Maar het kan ook zo zijn dat de klant een nieuwe outfit wil voor een bruiloft en niet goed weet wat hij daar het beste kan dragen. Je inventariseert de wensen van je klant zodat je weet waar hij zich goed in voelt. Waar de een misschien strak in het pak gaat, draagt de ander liever een nette spijkerbroek met een mooi overhemd. Het is aan jou als modeadviseur om dat precies uit te vinden! Dat is ook wat ons werk zo leuk maakt, geen enkele dag maar ook geen enkele klant is hetzelfde.

Zaterdag als winkeldag

Waarom we voor een zaterdag hebben gekozen, en niet voor een doordeweekse dag? Zaterdag is een dag waarin het winkelend publiek veel tijd heeft, waardoor je als modeadviseur je hart kan ophalen. De klant besteedt zijn vrije tijd bij ons in de winkel. Om hem daarvoor te ‘belonen’ doen wij er alles aan om onze klanten een warm thuisgevoel te geven. Onder andere door een goed gesprek en uitgebreid advies te bieden met de beste cappuccino van de stad. 

Leef jij voor de mode en zie jij jezelf ook wel bij ons werken? Voor onze jeansafdeling zoeken wij een nieuwe jeansadvisor voor in het weekend! Dus ben jij beschikbaar op vrijdagavond, zaterdag overdag en incidenteel op een zondag? Dan ontvangen wij graag jouw sollicitatiebrief met motivatie en CV. Solliciteren doe je hier .