Max Käller: Trouwen anno 2017

Door Sanne Rinzema - 03 januari 2017 - Trouwpakken
Max Käller, inmiddels alweer 25 jaar in dienst als personal shopper, vertelt je vandaag graag meer over wat je draagt op je trouwdag. Want zeg nou zelf, je wil er toch goed bijlopen die dag? Trouwen anno 2017, daar gaat Max je vandaag meer over vertellen!

Ongeschreven regel bij aanschaf

“Als eerste een belangrijke, doch ongeschreven regel; de bruid koopt eerst haar jurk. Waarom? Dit omdat op basis van de kleur van de jurk het overhemd wordt gekozen. Een witte jurk betekent een wit overhemd. Dit zorgt er namelijk voor dat het geheel, ondanks dat jullie de kleding apart van elkaar kopen, mooi overeenkomen.“

Twee type bruidegoms

“Bruidegoms zijn in twee typen in te delen. De ‘functionele’ bruidegom en de ‘exclusief voor de trouwdag’ bruidegom. Wat voor bruidegom ben ik dan, hoor ik je denken? Ik leg het je hieronder uit.”


De ‘functionele’ bruidegom

“Het eerste type koopt een trouwpak dat hij ook na de trouwdag nog wil kunnen dragen. Bijvoorbeeld op het werk of naar een feest. Dit betekent overigens niet dat je kostuum daardoor minder geschikt is voor je trouwdag. Je onderscheidt je door het pak driedelig te dragen, daarnaast kan je met extra accessoires een kostuum feestelijk afmaken. Roy Robson is een van de merken die hiervoor zeer geschikt is. Leuk om te weten; Roy Robson is in november uitgeroepen tot nummer 1 kostuummerk van 2016! Dus, als ‘functionele’ bruidegom kom je in een Roy Robson kostuum zeker goed voor de dag!“

Roy Robson

De ‘exclusief voor de trouwdag’ bruidegom

“Dan het tweede type, de bruidegom die het kostuum speciaal en exclusief voor zijn trouwdag aanschaft. Deze trouwkostuums zijn van ander materiaal waardoor er een natuurlijke glans ontstaat. Zowel Immediate als Masterhand zijn merken die hier perfect op aansluiten. Een opvallende trend in deze trouwpakken is dat de kleur van het gilet afwijkt van de kleur van het pak. De bies op de revers heeft vervolgens weer dezelfde kleur als het gilet.”

Immediate collage
  

Trouwpakken op maat

“Durf je een stap verder te gaan door je eigen kostuum samen te stellen? Ook dat is mogelijk! Dan ga je met mij of mijn collega stoffen uitzoeken. Daarna meten we alle maten op, zodat we je ook bij maatwerk voorzien van de perfecte fit. Wat wel belangrijk is om te melden is of je ervaring hebt in het dragen van kostuums. Dit kan nuttig zijn doordat je al weet wat voor soort kostuum je staat, en dus wat je te wachten staat. Het is belangrijk dat je zelf al in gedachten hebt wat voor kostuum je wil gaan, daarin is bijna niks te gek! Extra’s die jouw kostuum helemaal jouw eigen maken is bijvoorbeeld de trouwdatum in de kraag te zetten of de namen te vermelden in de voering. Het maken van een maatwerk trouwpak kost 4-6 weken, houd hier wel rekening mee!”

Kostuumafdeling 
 

Accessoires

“Wat voor type je ook bent, samen met jou zorgen mijn collega’s en ik voor de finishing touch. Door matchende schoenen en een riem te dragen zorg je voor een rustig, maar sierlijk geheel. Manchetknopen en een pochet, (tenzij je een corsage draagt) maken je kostuum helemaal af.“

Kostuum 

Afspraak inplannen

“Voor de keuze van je trouwpak nemen we graag alle tijd voor je. Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak. Dit kan telefonisch, via de mail, chat of whatsapp. De aanhang is natuurlijk ook van harte welkom en kunnen we indien gewenst ook direct in nieuwe kleding steken. Laat het ons gerust weten.”

Ps: Als je op jouw trouwdag wel wat extra hulp kan gebruiken bij het aankleden, dan maken wij ook daarvoor graag tijd vrij! Dus schroom vooral niet om ook dit aan ons te vragen.