Cold as ice!

Door Nathalie Keers - 24 juli 2018We zitten midden in de zomer. Een periode van zon op je huid en felle zomerkleding in de straten. Maar niet iedereen wordt lekker bruin of komt weg met die felgekleurde groene broek. De oorzaak ligt in het verschil in huidtype en ondertoon, de ene huid is wat koeler of warmer dan de ander! Hoe dat zit? Lees snel verder!

Het kleurenwiel

Vanuit de primaire kleuren rood, blauw en geel kunnen diverse combinaties gemaakt worden, zoals oranje, groen en paars.
 


 
Binnen het kleurenwiel valt op dat sommige kleuren ‘warmer’ aanvoelen, zoals geel, rood, oranje en groen.  Sommige kleuren ogen ‘koeler’, met name de kleuren met een blauwe ondertoon. Denk maar aan het verschil tussen een herfstdag in het bos (warm) en een winterdag met ijs en sneeuw (koel).


 


Koel of warm?

Er zijn in basis qua huidtint twee opties, een koele of warme ondertoon. Kijk eens naar de je pols, zijn je aderen blauw? Dan ben je een koel type. Zijn ze groenig? Dan heb je een warme huidtint.

Mensen met zwart, goudbruin, chocoladebruin, goudblond of rossig blond haar met donkerbruine, bruine of hazelnoot kleurige ogen hebben een warme ondertoon. Mensen met zwart, bruin of (licht)blond haar met blauwe, groene, of grijze ogen hebben een koele ondertoon. 

         

Wit is toch gewoon wit?

Een basis wit shirt of overhemd, hoe moeilijk kan het zijn? Nou, het helpt al een hoop als je weet of je een warme of koele ondertoon hebt. Kraak of helder wit staat het mooist bij een koele huid, een off-white of crème wit staat prachtig bij een warmere huid. Probeer het maar eens, je zult zien dat je bij één van de twee meer gaat stralen.

 

Sieraden 

Vaak heb je zelf al (onbewust) een voorkeur voor zilver, witgoud of geelgoud in sieraden. Sieraden worden op huid gedragen en daardoor valt snel op wat mooier staat met jouw ondertoon. Uiteraard moet je vooral dragen waar je blij van wordt en geen sieraden links laten liggen vanwege de ‘regels’. Des te meer omdat sieraden vaak een emotionele waarde vertegenwoordigen. Maar ga je op zoek naar een nieuwe ring of horloge, dan kan je uit gaan van de richtlijn dat geelgoud het mooiste staat bij een warme huidtint en zilver of geelgoud het beste uitkomt bij een koele ondertoon.


Heb je de basis in de gaten? Super! Dan nemen we je de volgende keer mee in de wereld van de vier kleurentypes. Om zeker te weten dat je ons volgende blog niet mist volg je ons op Facebook!