Naar boven

Franeker

 
 

Lodewijk, al 80 jaar gevestigd in Franeker

Franeker is een klein, karaktervol stadje dat bekend staat als één van de Elfsteden in Friesland, gelegen tussen havenstad Harlingen en Friese hoofdstad Leeuwarden. In het historisch stadscentrum vindt u vele bezienswaardigheden zoals het Planetarium van Eise Eisinga, het oude stadskasteel van Museum Martena, het Korendragershuisje en de mooie theehuisjes op het bolwerk. Bij Lodewijk Mode voor Mannen zijn we ontzettend trots dat wij al 80 jaar gevestigd zijn in deze mooie stad.


Martena Museum


Bezoek je graag een museum? Dan ben je in Franeker op de juiste bestemming! Het Planetarium en Museum Martena zijn het meest bekend in Franeker. Museum Martena is zeer geschikt voor wanneer je van kunst en historie houdt. Het Stadsmuseum van Franeker besteedt aandacht aan de geschiedenis van de Elfstedenstad, door onder andere portretten te tonen van bekende Friezen. 
 
 
Een blik over het mooie Franeker / Frentsjer!

 

Planetarium Eise Eisenga


Om het oudste, nog steeds werkende planetarium ter wereld te bekijken, breng je een bezoek aan het Eise Eisenga Planetarium. Het planetarium is gebouwd tussen 1774 en 1784 door de Friese wolkammer Eise Eisenga. Als bezoeker krijg je persoonlijke uitleg over de werking van het zonnestelsel en kun je op je gemak rondneuzen in de voormalige woning. Naast de huidige klassieke presentatie, is er ook een educatieve presentatie. Ervaar zelf hoe de instrumenten werken, of blader door meer dan 1000 pagina's aan interessante informatie.

Planetarium

Planetarium

Planetarium