Naar boven

De winkel

Een stukje geschiedenis...


Van Rugzak tot Engelse Commer

,De historie van ons bedrijf brengt ons terug in de jaren 30, toen Wiltje Jacob Lodewijk met een rugzak vol pannen, potten, textiel en werkkleding zijn producten aan de man bracht. Hier werd de basis gelegd voor zijn interesse in de mode.  In de jaren erna verruilde hij zijn rugzak voor een marktkraam waar hij onder andere stoffen, garen en fournituren verkocht.  Weer even later  zette hij deze verkoop voort in een winkelpand aan de Hofstraat en in een Engelse Commer, als een soort rijdende winkel.



 
 

Van Manufacturen naar Kleding

De zaken liepen goed en Lodewijk besloot te verhuizen naar een groter pand aan de Voorstraat, waar tegenwoordig de Blokker is gevestigd. Daar de tijden veranderden, veranderde ook het assortiment. Lodewijk richtte zich nu vooral op de verkoop van kleding en textiel, voor man en vrouw, voor jong en oud.


Lodewijk richtte zich nu vooral op de verkoop van kleding en textiel.
 

De geboorte van Lodewijk Mode voor Mannen

Uiteindelijk nam Lodewijk de beslissing zich te gaan specialiseren. Eerst in de damesmode aan de Voorstraat 34. Daarna in de herenmode. Hij opende een nieuwe winkel aan de Voorstraat 23. Dit was het begin van Lodewijk Mode voor Mannen. Door de jaren heen werd de winkel diverse malen verbouwd. Zo werd in de zeventiger jaren het naastgelegen pand, nummer 21, bij de winkel getrokken. In 2005 is de winkel nog verder vergroot en is ook het pand nummer 19 bij de winkel getrokken. De zaak groeide uit van een kleine, streekgerichte winkel tot een modezaak van formaat, bekend in de verre omtrek. Een begrip in de regio.


De derde generatie is aangetreden

Inmiddels staat de derde generatie Lodewijk aan het roer en is de zaak volledig vernieuwd. In 2019 is de winkel opnieuw verbouwd en gerestyled. De zaak bestaat nu uit 900 m2 mannenmode en is onderverdeeld in de afdelingen: jeans, casual, business en trouw- en maatpakken met de kassa als centraal punt in de winkel.
Bij de huidige generatie is mode met de paplepel ingegoten. Wilfred Lodewijks runt de zaak en stuurt het professionele verkoopteam aan. Dit allemaal met dezelfde passie voor mode, het gevoel voor innovatie en de uitstekende service, als de voorgaande generaties.