Dagje Lodewijk, Dagje Franeker

Door Sanne Rinzema - 05 april 2016 - Winkel

Maak van je bezoek aan onze modewinkels een gezellig uitje met je partner, familie of vrienden. Lodewijk is gevestigd in het knusse koopcentrum van historisch Franeker en omringd door allerlei bezienswaardigheden die een bezoekje meer dan waard zijn. Zo wordt een dagje shoppen dus een leuk dagje weg. In deze blog vertellen wij jou graag waarom je zeker eens een bezoek aan Franeker, en onze winkel moet brengen!

Ontdek het mooie Franeker te voet!

Heb je zin in een mooie wandeling? Ga dan voor een stadswandeling onder begeleiding van een gids en ontdek de rijke historie van de Elfstedenstad. Wandel langs de grachten en over de oude bolwerken met haar theehuisjes, of bezoek het Korendragershuisje. Veel historie is bewaard gebleven, dus je kijkt je ogen uit.

 

 

Museum Martena

Bezoek je liever een museum?Dan ben je in Franeker op de juiste bestemming! Het Planetarium en Museum Martena zijn het meest bekend in Franeker. Museum Martena is zeer geschikt voor wanneer je van kunst en historie houdt. Het Stadsmuseum van Franeker besteedt aandacht aan de geschiedenis van de Elfstedenstad, door onder andere portretten te tonen van bekende Friezen.

 

Planetarium Eise Eisenga

Om het oudste, nog steeds werkende planetarium ter wereld te bekijken, breng je een bezoek aan het Eise Eisenga Planetarium. Het planetarium is gebouwd tussen 1774 en 1784 door de Friese wolkammer Eise Eisenga. Als bezoeker krijg je persoonlijke uitleg over de werking van het zonnestelsel en kun je op eigen gemak rondneuzen in de voormalige woning. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan een uitbreiding van het museum. Naast de huidige klassieke presentatie, wordt er een educatieve presentatie toegevoegd. Ervaar zelf hoe de instrumenten werken, of blader door meer dan 1000 pagina’s aan interessante informatie.

 

Dagje Lodewijk Arrangement

 

 

Lodewijk Arrangement

Mocht je nu net zo enthousiast zijn als wij, kom dan langs bij ons in de winkel voor het ‘Dagje Lodewijk Arrangement’.

Shop bij Petra Lodewijk of bij ons in de winkel en ontvang op aanvraag, en bij aankoop vanaf €250,- een ticket voor een cultureel en culinair arrangement.

 Wat houdt het arrangement in:

Entree Eise Eisenga Planetarium of Museum Martena Lodewijk lunch bij het Planetarium café
Hierbij keuze uit diverse broodjes en één consumptie naar keuze.

 

Plattegrond Franeker

*deze actie is reeds verlopen