Franeker Fashion Weekend

Door Menno Steenstra - 21 maart 2015 - Winkel

Nog een paar dagen en dan is het zover; het Franeker Fashion weekend. Op zaterdag 28 en zondag 29 maart wordt Franeker twee dagen lang omgetoverd tot een waar modewalhalla. Ja, je leest het goed! Dit jaar staat Franeker niet één, maar zelfs twee dagen in het teken van de laatste mode en trends.

Natuurlijk mag tijdens zo'n modeweekend, de modespotter niet ontbreken. Wij sturen onze modespotter op zaterdag 28 maart, samen met een fotograaf de stad in, op zoek naar de best geklede man. Waar hij op let? Dit jaar gaat het om het totaal plaatje. En als we het totaal plaatje zeggen, dan bedoelen we ook echt totaal! Dus van top tot teen goed gestyled.

 

Hipster gespot!

Het eerste waar de modespotter op gaat letten is de presentatie. Val jij op als je door de stad loopt? Draag jij bijvoorbeeld dat hippe bomberjackje, of die stijlvolle trenchcoat… Is jouw outfit toevallig tot stand gekomen door snel iets uit de kast te trekken, of heb je een wel overwogen beslissingen genomen om kans te maken op die felbegeerde titel?

 

Schoenen maken de man!

Met alleen de kleding ben je er nog niet. De modespotter is ook gebrand op goeie schoenen! De schoenen maken de man, want zeg nou zelf… ze kunnen je outfit maken, maar ook net zo makkelijk kraken!

 

Als je haar maar goed zit!

De outfit is compleet, de schoenen matchen, klaar denk je? Nog niet helemaal. Ook de persoonlijke verzorging maakt een outfit af. Dus voordat je het huis uitgaat nog even checken of je haar goed zit!

 

Goed opgelet?

Last but not the least… De modespotter is gevoelig voor trendzetters! Dus maak die keuze, ben jij een trendvolger of een trendzetter? Natuurlijk zijn wij benieuwd of je goed over je outfit hebt nagedacht en of je hierbij de laatste trends in je achterhoofd hebt gehouden.

 

Bonus punten

De kranten schreven er al over en onze Facebook pagina staat er ook vol mee… Niet alleen schoenen maken de man, als je ze combineert met een paar Happysocks, worden we natuurlijk helemaal blij! Ga je voor die bonus punten? Rol je broek dan zaterdag 3 keer om ;) 

 

Win € 100,- shoptegoed

Allemaal leuk en aardig die modespotter, maar waar is dat dan allemaal goed voor? Het is heel simpel! De best geklede man wint € 100 shoptegoed bij ons in de winkel! Hoe werkt het?

1.     De outfit wordt gespot en de foto genomen (daarbij wordt jouw toestemming gevraagd, om de foto op Facebook te plaatsen)

2.     De foto's worden zaterdagmiddag op onze Facebookpagina geplaatst

3.     De foto met de meeste likes en/of reacties wint €100 shoptegoed, in te leveren bij Lodewijk Mode voor Mannen

4.     Op maandag 30/3 wordt de winnaar bekendgemaakt! 

Wat is er nog meer te doen in de stad?

Op zaterdag tonen verschillende winkels modeflitsen. Modellen tonen een sneakpreview van de nieuwste mode en trends van dit seizoen. Ook wordt de Breedeplaats op zaterdag omgetoverd tot modeplein. Op dit plein vind je verschillende kramen vol accessoires, heerlijke hapjes en natuurlijk alles op het gebied van mode. Op het podium worden demonstraties gegeven door kappers en schoonheidsspecialisten. Zondag, koopzondag. Ook tijdens de koopzondag is er nog volop mode in de stad. Natuurlijk kan de modeshow niet ontbreken. De modewinkels van Franeker laten hun mooiste collecties van het nieuwe seizoen zien. Dus, wil jij als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste trends voor de lente/zomer zorg dat je erbij bent!