Fred Perry Polo, dé multi-inzetbare klassieker

Door Nathalie Keers - 29 augustus 2018


De polo is als de multi-tool in je kledingkast. Zakelijk of casual, de polo kan altijd. Het is de perfecte optie tussen een t-shirt en een overhemd. Luchtig, maar toch stijlvol. Sinds kort hangen er twee kleuren – blauw en wit - van de polo aller polo's bij ons in de winkel! Ze zijn van het merk Fred Perry en ze gaan als warme broodjes. Niet zo gek ook, de polo’s zijn van fijne kwaliteit en prachtig in hun eenvoud.Fred Perry polo

Het merk Fred Perry bestaat sinds 1952, toen het eerste model ‘the M3’ door the man himself werd ontworpen en gedragen. Zijn wens voor een praktisch maar toch gekleed shirt voor op de tennisbaan werd vormgegeven in dit eerste ontwerp, geheel in één kleur. 
Op de polo liet meneer Perry een laurierkrans borduren. Een geschenk voor overwinnaars in de klassieke oudheid. Voor een selectie van vrienden en fans maakte hij exclusieve polo’s met hun initialen onder het logo en ‘twin tipping’ op de boorden. Een unieke actie waar enthousiast op werd gereageerd. Zo ontstond het M12 model.
Bij Lodewijk Mode voor Mannen kun je nu twee klassieke kleuren vinden, blauw en wit. In het voorjaar van 2019 wordt de collectie aangevuld met nog meer kleuren. We kunnen bijna niet wachten!

Fred Perry Polo vs Lacoste

René Lacoste en Fred Perry. Twee mannen met een gedeelde passie voor tennis en een goed idee: de polo. Toch zijn ze er niet samen mee op de markt gekomen. Van wie het originele idee was, blijft een raadsel.In 1927 en 1932 wint René Lacoste met het Franse tennisteam de Daviscup. De oncomfortabele overhemden met lange mouwen wil hij niet meer dragen, dus hij ontwerpt een stijlvol shirt dat meer lucht geeft. Het uniform van Londense polospelers vormt de inspiratie voor een wit shirt van katoen met korte mouwen en een kraag die de nek tijdens het spelen tegen de zonnestralen beschermt. Et voilà, de polo is geboren. Vanaf volgend jaar zomer zijn ook polo’s van Lacoste bij ons in de winkel te vinden!


Leuk feitje. Eind Jaren 20 waren Lacoste en Perry twee van de beste tennisspelers wereldwijd, maar ze hebben nooit tegen elkaar gespeeld. Dat was een interessante match geweest! Ze zijn dus nooit rivalen geweest op de tennisbaan, maar in de mode des te meer. 


Een bericht gedeeld door Fred Perry (@fredperry) op 18 Mei 2018 om 2:23 (PDT)

De herenpolo, hoe draag je deze?

We zeiden het al eerder, de polo kan eigenlijk altijd. Casual, sportief, maar ook op kantoor. Draag hem op een donkere spijkerbroek of een mooie chino. Draag hem naar je werk met een jasje eroverheen. Jouw polo zit perfect als deze strak aansluit op je borst en nek, en qua lengte tot halverwege de rits van je broek valt. Komen de mouwen tot halverwege je biceps? Dan zit je goed. Je kan de kraag open dragen, maar met gesloten knoopjes staat ook echt top. Liever niet doen? Je kraag omhoog zetten of een basic shirt eronder dragen dat zichtbaar is.


Ga voor de perfecte pasvorm en de polo maakt jouw outfit helemaal af. Kom de klassieke Fred Perry polo ontdekken bij Lodewijk Mode.