Het overhemd: do's & don'ts van het wassen en strijken

05 augustus 2019Je hebt een mooi overhemd gekocht, maar hoe zit het eigenlijk met het wassen en strijken van overhemd? Je wilt natuurlijk wel je overhemd mooi houden. Lees hieronder de do's & don'ts!

Het overhemd wassen 


Do's

1. Als je het overhemd voor de eerste keer wast, raden we je aan om het overhemd eerst voor zo'n 10 tot 15 minuutjes in koud water te zetten. Zo kan het overhemd even 'wennen' aan het (koude) water en blijft de kleur beter behouden. 

2. Zorg er daarnaast voor dat je het overhemd altijd binnenstebuiten was. Dit zorgt ervoor dat de kleur en kwaliteit van de stof langer mooi blijft. 

3. Stop het overhemd in een waszakje. Zo is het overhemd beschermt tegen andere kleding.

Don'ts

1. Was het overhemd nooit te heet en let op het toerental van de wasmachine. Kies voor een toerental van max 600 toeren en ga voor 15 of 30 graden. Niet zeker welke temperatuur te kiezen? Check voor de zekerheid altijd even het waslabel aan de binnenkant. 

2. Stop jouw overhemd nooit in de droger. Dit tast de stof aan en ook de kleur wordt hierdoor valer. 

Het overhemd strijken

Do's

1. Hang het overhemd na het wassen gelijk even op. Zodra het overhemd wat droger aanvoelt, kun je beginnen met strijken.

2. Het overhemd mag nog een beetje vochtig zijn als je begint met strijken. Dit verkleint de kans op beschadigingen. 

3. Maak voor het strijken alle knoopjes los en keer het overhemd binnenstebuiten. 

Don'ts

1. Zet de temperatuur van het strijkijzer niet te hoog. Voor de juiste temperatuur kun je het label op het overhemd raadplegen.

2. Laat het strijkijzer niet te lang op een plek staan. Ook dit kan de stof beschadigen. 

Klaar met strijken? Hang het overhemd eerst nog even op voordat je het aantrekt. Wanneer het overhemd nog wat warm is, is het nog gevoelig voor kreukels. En voila! Je overhemd is klaar om gedragen te worden!

Zin om jouw garderobe nog wat uit te breiden met mooie overhemden? Neem een kijkje bij onze overhemden!