Hoe knoop ik de perfecte das?

Door Menno Steenstra - 13 november 2013

How to tie a tie?


Een vraag die in op onze afdelingen Business en Trouw- en Maatpakken bij het passen en/of de aanschaf van een pak door menig man gesteld wordt; "hoe knoop ik de perfecte stropdas?" Hoewel we dit in de winkel altijd graag voordoen, is de kennis die we proberen over te dragen bij thuiskomst soms alweer vergeten. En daar sta je dan voor de spiegel in je pas gekochte pak een poging te doen je das te stroppen. Daarom vonden wij het hoogtijd voor een lesje "how to tie a tie"!

Om het simpel te houden starten we met de enkelvoudige knoop.

Voorbereiding:


Zet de boord van je overhemd omhoog, sluit het bovenste knoopje en plaats je stropdas. Mannen met een gemiddelde lengte leggen de smalle slip ter hoogte van de broekriem. Lange mannen plaatsen het erboven.

De stappen:


Stap 1: Kruis de brede slip over de smalle slip onder de boord.

Stap 2: Laat de brede slip onder de smalle slip glijden.

Stap 3: Haal vervolgens de brede slip bovenlangs de smalle slip.

Stap 4: Haal de brede slip omhoog over de das en leg je wijsvinger op de te vormen knoop. Neem je vinger weg en laat de brede slip in de lus glijden.

Stap 5: Houd de smalle slip vast. Trek voorzichtig aan de brede slip om de lus vast te zetten. Stel de knoop bij, en trek het omhoog tot aan het laatste knoopje van de boord.

Gelukt? De knoop is geslaagd als de smalle slip niet zichtbaar is en het uiteinde van de brede slip ter hoogte van de broekriemligt.