Jeans tips: welke jeans past bij jou?

02 juli 2019Je hebt vast en zeker al een (paar) jeans in je kast liggen, maar af en toe is het tijd voor wat nieuws. De Skyhawk, de Nightflight, de Thommer, Cast Iron Riser, de Ross of de V850. Zo veel merken, zoveel modellen, zoveel pasvormen. Maar voor welke ga je? Lees hieronder welke pasvorm het beste bij jou past.

 

Skinny fit

Vooral bij de vrouwen is deze pasvorm erg populair. Maar ook bij de mannen zien we ze steeds vaker. De skinny fit (of super slim fit) is een strak zittende jeans die volledig aansluit rondom de benen.  In onze winkel hebben we een paar Skinny jeans zoals de Ego van Chasin', de Scotch & Soda Skim jeans en Revend Skinny jeans van G-star. Helaas vind je deze skinny jeans niet bij ons online.

Slim fit

De slim fit heeft een slanke pasvorm. Deze jeans vallen mooi aansluitend langs de benen vallen tot op de enkels. De slim fit jeans is minder strak als de skinny fit.  Perfect voor de mannen met slanke (boven)benen.
Jeans met slim fit pasvorm zijn onder andere de PME Nightflight, Vanguard V850, de Cast Iron Riser en de Thommer jeans van Diesel. Deze broeken zijn voorzien van een beetje stretch voor extra comfort.

 

https://www.lodewijkmode.nl/nl/1246592/vanguard-jeans-v850-rider-worn/?pos=0

 

Regular fit

Een regular fit zit iets ruimer bij de bovenbenen dan de slim fit en loopt recht af bij de pijpen. Vaak hebben jeans met deze pasvorm een iets hogere taille en vallen ze tot op de schoen. Jeans met een regular fit zijn onder andere de Vanguard V7, PME Skyhawk en de PME Commander.

 

(van links naar rechts: D-Bazer, Cast Iron Cope, Ross, Curtis)

Tapered fit

Vergeleken met de regular fit, valt de tapered fit nog een beetje ruimer op de bovenbenen. Daarom is deze pasvorm ideaal voor de man met wat stevigere bovenbenen. Jeans met een tapered fit zijn de D-bazer jeans van Diesel, de Curtis jeans van PME, de Cast Iron Cope en de Ross jeans van Chasin. Diesel en Chasin’ jeans shop je alleen bij ons in de winkel.

Perfect fit

Hoewel onze verschillende jeans modellen onder deze bovenstaande pasvormen vallen, kan ook elk merk weer eigen pasvormen hebben. Zo kan een slim fit bij Vanguard toch net weer wat anders zitten dan een slim fit bij Diesel. Ook heeft de behandeling (wassing) die de jeans heeft ondergaan effect op de pasvorm; hoe de broek daardoor valt verschilt per merk. 
Let daarnaast ook op de hoeveelheid stretch die in een jeans zit; hoe meer stretch, hoe ruimer het pasbereik.
Als laatste, houd er rekening mee dat jeans tijdens het dragen wijder wordt, dus koop de jeans nooit te groot. 

Het blijft lastig om die perfect fit te vinden, maar hopelijk kun je zo een goede start maken!


Kom je er nog niet helemaal uit? Of wil je een keer een jeans van een ander merk uitproberen? Kom dan langs bij onze winkel voor persoonlijk advies!