Movie vs. Fashion

27 oktober 2015 - Winkel

Als we het hebben over stijliconen, dan is het geen schande om dat begrip in 1 adem te noemen met acteur Matthew McConaughey. In de filmreview van deze week staat de denim centraal! De jeans is het kledingstuk welke comfort en onverwoestbaarheid samenbrengt.

Gekleed in spijkerbroek, geluksshirt en met een pistool verblijft voortvluchtige Mud (Matthew McConaughey) op een onbewoond eiland. Mud heeft iemand vermoord en wacht nu op zijn grote liefde Juniper (Reese Witherspoon) om samen te vluchten. De veertienjarige Ellis (Tye Sheridan) en zijn vriendje Neckbone (Jacob Lofland) zijn stiekem op ontdekkingstocht op de Mississippi (Arkansas) en lopen hem op het eilandje tegen het lijf.

Movie vs. Fashion

''She is like a dream you don't want to wake up from.'' - Mud

Ellis vertrouwt Mud, gelooft in diens liefde voor Juniper, en besluit hem te helpen bij zijn vlucht voor de politie en zijn pogingen weer met Juniper in contact te komen. Wat volgt zijn avonturen die Ellis’ kijk op het leven en de liefde ingrijpend zullen veranderen.

 

''He's not dangerous.'' - Ellis

 

Matthew McConaughey levert na zijn veelgeprezen rol in ‘The Lincoln Lawyer’ opnieuw een indrukwekkende vertolking, dit keer als de charismatische antiheld Mud. Ook de rest van de cast (onder andere Reese Witherspoon en Michael Shannon) speelt op een hoog niveau, waarvan de meest welkome verrassing komt van het jonge duo Tye Sheridan en Jacob Lofland.

 

''I like you two boys. You remind me of... me.'' - Mud

Movie vs. Fashion

Regisseur Nichols (Take Shelter) weet het verhaal van een opgroeiende tienerjongen die wil weten wat liefde is, zo te vertellen, dat je over zijn schouder meekijkt en zijn verwondering deelt. De verschillende relaties om hem heen lopen mooi door elkaar en bieden ieder een verschillend perspectief. Nichols poogde daarnaast een groots Amerikaans drama te maken, en slaagt daar aardig in. Hij doet dit onder andere met behulp van mooie sfeerbeelden van de Mississippi-rivier en de omliggende natuur. Zijn film is mede daardoor zoveel meer dan het coming of age verhaal dat centraal staat. 

Movie vs. Fashion 

Naast het thema fashion, en reizen zijn we ook gestart met het schrijven van blogs over films en media. Dit doen wij samen met onze gastblogger Erik de Ruiter. Erik gaat maandelijks een film review schrijven. Hoe is de combinatie tussen movie en fashion ontstaan? Tijdens het draaien van een film is niet alleen een goedlopend verhaal belangrijk, maar ook zeker de kleding heeft een belangrijke rol. Vanuit de films lichten wij de trends, de acteur, het thema of vergelijkbare merken toe.