Summervibes

Door Menno Steenstra - 01 juni 2015 - Jeans

We hebben dit jaar weliswaar nog geen bloedhete dagen gehad, en ook het straatbeeld schommelt tussen frisse zomerse looks en het dragen van een winterjas met sjaal. Toch hebben wij bij Lodewijk Mode de zomerkriebels te pakken, want het festivalseizoen staat weer voor de deur! Waar gaan we naartoe deze zomer? Wie nemen we mee? En het belangrijkste wat trekken we aan? Reden genoeg voor een blog met fashiontips om optimaal van de festivals te kunnen genieten!

Summervibes

Door weer en wind

Het eerste grote evenement dat in onze festivalagenda staat is Pinkpop! Een jaarlijks terugkerend evenement waar tegenwoordig de groten der aarde hun performance doen… Helaas heeft de bezoeker van Pinkpop ook traditioneel getrouw rekening te houden met een paar flinke wolkbreuken die ervoor kunnen zorgen dat je totaal niet meer festivalready bent! Een tip om dit te voorkomen is een lichtgewicht dons jackje dat je makkelijk in een tasje stopt, combineer dit met een goeie denim een T-shirt met allover print en je bent klaar! Deze tip geldt overigens ook voor het Oerol festival dat wordt gehouden op Terschelling. Het Oerol festival zit bomvol voorstellingen in de duinen of op het strand. Op de zomeravonden in juni is een licht jackje of een sportieve sweater dan geen overbodige luxe.

Get ready to dance

Voor de DANCE liefhebbers hebben we ook een aantal evenementen geselecteerd. Zo wordt in juni het jaarlijkse Defqon 1 georganiseerd en is het in augustus geplande Mysteryland festival een volwaardige afsluiter. Deze festivals staan in het teken van springen, hossen, dansen en feesten! Reden genoeg om zeker niet te veel bagage met je mee te dragen. Bij mooi weer deze zomer raden wij een denim korte broek aan, deze is met lagere temperaturen makkelijk te vervangen door een lange variant met bij voorkeur smalle pijpen. Een absolute musthave voor de DANCE festivals zijn de langere t-shirts in unikleuren. De t-shirts vallen iets over de heup en zorgen ervoor dat de strakkere broek wordt geaccentueerd. Maak je outfit af met een paar witte sneakers en je bent helemaal de man!

Finishing touch

Tot slot een tip om zeker niet te vergeten, je outfit is niet compleet zonder accessoires. Denk daarbij aan armbanden, een goeie pet of en een alles bepalende zonnebril. Maak je outfit af en kijk even naar jezelf in de spiegel voordat je de deur uit gaat!

 

Have fun @ the festivals this summer