Trends in mannenmode onder de loep

Door Menno Steenstra - 14 oktober 2013 - Casual , Jeans

Trends in mannenmode


Ieder halfjaar wordt in Berlijn één van de grootste fashionweeks van Europa georganiseerd. Zo ook afgelopen juni en Lodewijk Mode voor Mannen was erbij! Hieronder een kort verslag van de beurzen die wij hebben bezocht.

Dag 1


Aangekomen in Berlijn heeft ons inkoopteam de panorama beurs bezocht. Merken die stroomopwaarts richting de top gaan, showen op de panorama hun collecties. Voor ons interessant om op deze beurs nieuwe merken te spotten en bestaande relaties te onderhouden.

Dag 2


Op de tweede dag heeft ons inkoopteam een bezoek gebracht aan de grootste en tevens belangrijkste beurs; de Bread and Butter. Een beurs die wordt georganiseerd in en rondom een oud militair vliegveld. Op de Bread and Butter vind je alle grote merken zoals Scotch and Soda, G-star en Superdry. Naast die grote namen vind je hier ook labels als Bestseller (waar bijvoorbeeld Jack & Jones en Selected onder vallen). De beurs was indrukwekkend groot en bruiste van positieve energie.

Dag 3


Tijdens de derde en laatste dag bezochten we de Premium beurs. Een beurs met vooral kleine en onbekende merken. Die kleine en onbekende merken zijn veelal een inspiratiebron voor de grote merken. Op de Premium beurs worden dan ook volop trends gespot.