Trouwen, hoe hoort het eigenlijk?

Door Sanne Rinzema - 24 september 2015 - Trouwpakken , Winkel

Lodewijk geeft raad!

Je gaat trouwen, maar hoe gaat zoiets nou in zijn werk? Zijn er regels waaraan je, je moet houden? In deze blog geven we je een aantal handvaten voor jouw trouwdag. Deze, en een aantal opvolgende blogs gaan jou en je toekomstige vrouw ondersteunen voor de mooie periode die gaat komen! 

De bruid bepaalt

Ja mannen, dit lees je goed! De belangrijkste regel voor de bruidsmode is gebaseerd op de keuze van de bruid. De bruid kiest de stijl waarin zal worden getrouwd. Kiest ze voor een traditionele jurk, dan trouwt de man over het algemeen ook in een traditioneel trouwpak. Vaak wordt de kleur van het overhemd gekozen aan de hand van de kleur van de trouwjurk. Een familielid kan bijvoorbeeld bij beide keuzemomenten aanwezig zijn, en dit verder met jullie afstemmen. Zo zijn jullie samen een mooi geheel!

Wat doe je met de knoopjes van het colbert?

De regel is: Draag de bovenste knoop vast. De onderste knoop laat je los. Zodra je gaat zitten zorg je ervoor dat beide knopen los zijn.

Durf op te vallen

Ga je samen met je getuigen een trouwpak passen, zorg er dan voor dat jouw pak opvalt! Het is jouw dag, dus jij mag er uitspringen. Kies bijvoorbeeld voor een andere kleur stropdas, strik of overhemd.

Trouwen

Trouwpak op maat

Wil jij jouw eigen trouwpak samenstellen? Dan kan dat natuurlijk bij ons in winkel! Onze maatpakadviseurs gaan samen met jou op zoek naar het ideale pak, dat volledig is afgestemd op jouw wensen en lichaam. Een unieker en beter passend pak bestaat niet!

Accessoires

 Een trouwpak is niet compleet zonder de nodige accessoires. Een paar mooie schoenen, een matching riem en vergeet ook de sokken niet. Vanzelfsprekend beschikken wij in onze winkel over een ruime keuze aan genoemde accessoires en helpen we je graag bij de keuze zodat er een mooie match ontstaat.

Extra tip: Kiest jouw toekomstige vrouw voor opvallende schoenen onder haar jurk? Maak hier gebruik van door ook een leuke twist aan jouw trouwoutfit te geven. Zo zijn opvallende sokken in verschillende kleuren of unieke prints tegenwoordig helemaal hot!

Enthousiast geworden? Maak een afspraak met een van onze adviseurs, of kom op zondag 4 oktober tussen 11.00 & 17.00 uur langs op het weddingevent in het WTC te Leeuwarden. wij zetten de koffie voor je klaar! 

 Weddingevent