Adviseur aan het woord: Marten Palstra

Door Sanne Rinzema - 25 februari 2016 - Winkel

We starten met een nieuwe reeks aan blogs, waarin we maandelijks een van onze adviseurs uit de winkel aan het woord laten. Vandaag bijten we het spits af met Marten Palstra. We hebben Marten gevraagd naar zijn favoriete trend van dit seizoen; de all-over prints bij de casual overhemden. 

Waarom heb je voor deze trend gekozen?

“Ik ben blij dat we weer wat anders hebben dan de streepjes en ruitjes. Een echte vernieuwing die zowel bij een net colbert als bij een spijkerbroek gedragen kan worden. Ik hou er van. Je kunt het dragen in je vrije tijd en toch netjes. Dit seizoen laten merken zien dat ze steeds meer aandurven qua print en dit op hun eigen manier toepassen.”

 Hoe reageren klanten op deze trend? 


“De klant moet wennen aan de nieuwe prints, maar ik adviseer ze altijd om het overhemd wel aan te trekken. Zodat we echt kunnen zien of het staat of niet. Het moet tenslotte bij je passen. Iedere print is anders. Je kunt gaan voor een drukke bloemenprint maar ook voor een subtiele variant, zodat het bij een ieder past.”

 Hoe combineer je de all-over print? 


“Je kunt deze overhemden prima dragen op een spijkerbroek, voor een casual outfit. Maar ik zelf zou deze overhemden ook aanraden om te dragen bij een net kostuum.“

Welke vijf overhemden zijn jouw favoriet en waarom?

1. R2


Dit vind ik een mooi en fris overhemd van R2, dat ik zelf zowel bij een kostuum als een casual outfit zou dragen. Het kan dus heel goed voorkomen dat je mij een keer in de winkel tegenkomt met dit overhemd. Laat je niet afschrikken door de print, en trek 'm gewoon een keertje aan. Je kunt zomaar versteld staan hoe goed 'ie staat!

R2 overhemd

 

2. A fish named fred


Ik heb gekozen voor dit overhemd van A Fish Named Fred omdat deze geschikt is voor de vrije tijd. Combineer het met een rode, okergeel of andere kleur broek en met een mooie colbert. Hij kan zowel bij de broek in als over de broek heen gedragen worden, oftewel erg multifuntioneel.

A Fish Named Fred

 

3. Van Gils


Ben je op zoek naar een zakelijk overhemd met een slanke pasvorm? Dan adviseer ik dit mooie overhemd van Van Gils. Je komt hiermee goedgekleed voor de dag. Je kan het met of zonder das dragen en door de 'wide-spread' boord is het een sportief en vlot overhemd.

 4. Blue Industry


Net als Van Gils heeft dit Blue Industry overhemd een ‘wide spread’ boord en kan je deze zowel met als zonder stropdas dragen. Een groot voordeel van Blue Industry is de mouwlengte, deze is vaak wat royaler dan normaal. Dus draag je graag een colbert over je overhemd, dan adviseer ik jou om eens een Blue Industry overhemd te proberen. De mouw komt mooi onder het colbert uit. De mooie details zoals de drukknopen en manchetknopen maken het geheel af.

 

5. Olymp


Als laatste heb ik gekozen voor dit multifunctionele overhemd dat vooral gedragen wordt bij een colbert én kostuum. Het overhemd heeft een normale boord, maar waar wel een das bij gedragen kan worden. De overhemden van Olymp vallen op door de speelse details zoals rode knoopjes en stiksels. De print aan de binnenkant van het overhemd is weer anders dan de buitenkant. Door de verschillende modellen van Olymp is er voor iedereen een geschikt overhemd. Kies voor een modern, of slim fit model.

Olymp overhemd

 

Dit zijn maar vijf van de vele overhemden die we hebben, van hele drukke prints tot en met een ingetogen variant. Ik vind het belangrijk dat het overhemd bij de persoon past, en dat hij zich daar goed in voelt. Ik word heel blij van deze trend en kijk er dan ook naar uit om ze zelf te gaan dragen!

 

Ben jij net zo enthousiast als onze collega Marten Palstra over deze trend? Bekijk dan ons aanbod online of kom langs in de winkel en vraag Marten persoonlijk om advies!