Alles wat je weten wilt over een broek

Door Sanne Rinzema - 23 april 2016 - Winkel

 

Ons hele team heeft zich de afgelopen week gebogen over  de meest gestelde vragen over broeken. Ter afsluiting van de broekenweken, lees je vandaag onze antwoorden. Pak er gerust een grote kop koffie of thee bij en lees gezellig mee. Hopelijk steek je er wat van op!

 

Wat is het verschil tussen een ‘gewone’ denim en een Joggjeans?

Een ‘gewone’ denim, zoals we die met z’n allen al jaren dragen, bestaat meestal uit 100% katoen of zoals de laatste tijd vaak voorkomt, een samenstelling van katoen & elastaan. Het trucje dat bij een Joggjeans wordt uitgehaald, is het toevoegen van een percentage jersey. Van deze stof worden je t-shirts en polo’s ook vaak gemaakt. Door de jerseystof voelt je broek zachter en comfortabeler aan!

 

Waarom loopt de ene broek meer uit dan de ander?

Dit komt door de stofsamenstelling die wordt gebruikt. Vaak is deze wat lichter of bevat het te veel elastaan (2% is heel gebruikelijk). Tijdens het dragen, beweegt dit met jouw natuurlijke beweging mee en daardoor oogt je broek na verloop van tijd wat wijder.

 

Wat is een chino?

De chino is het antwoord op de vraag naar vernetting in de mode! Een chino heeft traditioneel een steekzak en kan naast een sportieve look ook prima gebruikt worden om je outfit wat netter te maken! In dat geval draag je een mooi overhemd in je broek en maak je de outfit af met een colbert of pullover.

Chino

Waarom verkleurt een jeans?

Het grootste gedeelte van je broek bestaat, zoals eerder omschreven in deze blog, uit katoen. Een prachtig product, maar het heeft wel de eigenschap te verkleuren. Ben je dol op je broek? Houd hem dan uit de buurt van de droger en gebruik niet te veel wasmiddel tijdens het wassen. Hiermee voorkom je grotendeels het verkleuren van je jeans!

 

Waarom is een versleten jeans duurder?

Dit komt doordat het proces waarin de jeans tot stand wordt gebracht, langer duurt. De broeken worden geschuurd of extra gebleekt om een ‘destroyed’ uiterlijk te realiseren. En tijd kost geld niet waar? Is de broek 'repared destroyed' (zie onderstaande foto) dan heeft de broek aan de achterkant van de gaten of scheuren extra versteviging. Dit wordt met de hand aangebracht en dat betekent dat de broek in een nog iets hogere prijscategorie terecht komt!

Scotch and Soda

Bovenstaande jeans is een goed voorbeeld van een ‘repared destroyed jeans’. Verkrijgbaar bij ons in de winkel.

 

Als allerlaatste, geven we nog een hele handige tip. Schrijf het op een post-it en plak de notitie op je wasmachine. Zo vergeet je het nooit weer!

Hoe zorg je ervoor dat een broek niet korter oogt na het wassen?

Wanneer de broek nog nat is, ga je op de broekspijpen staan zodat er spanning komt te staan. Trek er een paar keer aan en jouw broek oogt én is weer net zo lang als vóór het wassen!

 

Dit waren de meest gestelde vragen uit onze winkel, plus als bonus een handige tip. Mocht je zelf nog een vraag hebben over broeken of jeans, stel ze dan zeker! Nog tot en met zaterdag 30 april a.s. ontvang je op een tweede broek of jeans 50% korting! Of scoor online 25% korting op de broeken en jeans in onze webshop..