Amsterdam Denim Days; Indigo Blue

Door Menno Steenstra - 09 mei 2014 - Jeans

We love denim

Wist je dat Amsterdam maar liefst 178 nationaliteiten kent? Een multiculturele hoofdstad, maar van woensdag 7 mei t/m zaterdag 10 mei kleurt de stad: Indigo Blue. Dan is namelijk hét fashion event op gebied van denim: Amsterdam Denim Days 2014.

 

Denimheads, stijllisten, studenten, ontwerpers en retailers komen massaal naar het centrum en de Westergasfabriek om hun gezamenlijke passie te delen: denim! En ze kunnen hun geluk niet op want er is een vol programma. Afgelopen woensdag en donderdag was er in de Westergasfabriek de befaamde ‘Kingpings Show’. Een handels-show waarbij iedere prestigieuze weverij of fabrikant zijn of haar collectie toont.

 

Als liefhebber van de spijkerbroek mag je 'Blue Print' niet missen. Hier vind je de laatste trends op gebied van mode en materialen. Aan de hand van workshops, seminars en demo’s nemen grote merken als Chasin, Scotch & Soda, Pepe Jeans en Nudie Jeans je mee in de wereld van denim. Ook zijn er diverse evenementen en activiteiten georganiseerd rondom de grootste denim-winkels van onze hoofdstad. Wil je meer weten of dit mode evenement? Kijk eens op http://www.amsterdamdenimdays.com

 

Het verhaal achter denim

De spijkerbroek is ontstaan tijdens de Californische goudkoorts. Ruim 1600 jaar geleden maakte Levi Strauss robuuste broeken voor de goudzoekers, gemaakt van zeildoek. Vanwege de beperkte zeildoeken stapte Strauss over op een sterkere katoensoort. Later genaamd denim. Nu maken we naast denim jeans ook blousjes, shorts, tassen en schoenen van deze stof.

 

Wist je dat?


de klinknagels die verwerkt zijn in de broek, de zwakke plekken versterken
de jeans bekend werden doordat John Wayne ze droeg in cowboyfilms
de broek in 1959 naar Europa werden geëxporteerd omdat de Amerikaanse soldaten deze droegen in de Tweede Wereldoorlog
een Nederlander ongeveer vijf spijkerbroeken in de kledingkast heeft liggen
één katoenbaal goed is voor het maken van 215 jeans