Het Festival & Evenementenseizoen is gestart!

Door Sanne Rinzema - 29 juni 2016
Met de start van het festival en evenementenseizoen spoken er waarschijnlijk twee vragen in jouw hoofd om; wat doe je aan en waar moet je deze zomer zeker naartoe? Vandaag geven wij je antwoord! We zochten de leukste festivals van Friesland en Groningen voor je op én geven je tips hoe je een perfecte festivaloutfit samenstelt. Lees snel verder en get festivalready!

De zomer in de bol


Het belangrijkste van allemaal is dat je vooral goed de weerberichten in de gaten houdt. Zoals we de afgelopen weken hebben ervaren kan het in twee dagen van 30 graden omslaan naar wind, storm en hagel. Kortom, je wilt in Nederland goed voorbereid zijn. Maar positief als wij zijn, gaan we gewoon uit van een mooie zomer, dus in deze blog lichten we de zomer outfits uit. Neem alleen voor de zekerheid even een vestje of zomerjackje mee ;-).

Comfortabel lopen, dansen en springen


Niets vervelender dan achteraf spijt krijgen van bijvoorbeeld schoenen die toch eigenlijk niet zo lekker zitten. Uit onderzoek is gebleken dat je op een festival zo'n 10 km loopt, dus een paar goede schoenen zijn echt van harte welkom. Wat betreft je kleding, draag comfortabele kleding waarin je lekker kunt lopen, dansen en springen!

Welke outfits zien we dit festivalseizoen veel?


Vooral de combinatie van een goede jeans met opvallend shirt. Je ziet veel opvallende kleuren, prints en/of details op de shirts. De onderstaande shirts van Scotch & Soda zijn hier een goed voorbeeld van!

Scotch and Soda shirt
Scotch and Soda shirt
 
Wat betreft de jeans ga je, afhankelijk van het weer, voor een short of lange broek. Hou er rekening mee dat het wellicht door (hopelijk eerder gevallen regen) snel vies kan worden. Met name lichte wassingen zijn besmettelijk. Dus in dat geval adviseren je om vooral op safe te gaan en te kiezen voor een donkere wassing van een jeans.

No Excess short No Excess shortNo Excess short

 De leukste festivals en evenementen van Friesland en Groningen


Onderstaande evenementen en festivals mogen echt niet op jouw agenda ontbreken:

9 juli Heech Simmerfestival Heech
15 t/m 17 juli Welcome to the Village Leeuwarden
22 t/m 23 juli Drachten Proeft Drachten
23 juli Splashtival Grou
27 t/m 31 juli Joure Ballonfeesten Joure
29 t/m 31 juli Veenhoopfestival Veenhoop
30 t/m 12 augustus Skûtsjesilen Grou e.o.
3 augustus PC Franeker Franeker
5 t/m 14 augustus Sneekweek Sneek
18 t/m 28 augustus  Noorderzon Groningen
3 september Skots & Skeef Festival Dronrijp
8 september Leip! Festival Leeuwarden
10 september Nazomeren Festival Groningen
14 t/m 18 september Agrarische Dagen Franeker
23 september Septemberpop Workum