Het verhaal achter de broek

Door Sanne Rinzema - 12 april 2016 - Casual , Jeans

Met de start van de broekenweken, is het voor ons natuurlijk de ultieme kans om de schijnwerpers op onze broeken en jeans te zetten. In deze reeks van drie blogs, nemen wij je mee naar de historie van de broek, lichten we een aantal merken uit en beantwoorden we de door jullie meest gestelde vragen. Deze week trappen we af met het modemerk Meyer Hosen, het productieproces en hebben we een paar leuke weetjes voor je!

 

 Van tekening, naar jeans


Om erachter te komen hoe een broek wordt geproduceerd, hebben we contact gehad met een van onze leveranciers, Meyer. Het Duitse merk Meyer is al jaren een graag geziene gast in onze winkel! Ieder jaar weer kopen we de collectie met veel plezier in. Wereldwijd levert Meyer in 35 landen 100% kwaliteit jeans, wat je terugziet in de kleinste details. Maar dat niet alleen, Meyer zorgt er ook voor dat de broeken binnen de juiste omstandigheden en met verantwoorde materialen worden geproduceerd. 

Meyer hosen afdeling

 

 

Meyer Hosen staat voor kwaliteit, de beste pasvorm en een subliem gevoel voor stijl en design. Er wordt uitsluitend gewerkt met de beste materialen zoals pure wol, de fijnste katoen en ultra lichte vezels. Meyer produceert zijn broeken met geavanceerde technologieën en de passie van het personeel. Zij ontwikkelen alles in hun eigen Europese productiecentrum, zowel met de machine als met de hand. Volgens Meyer Hosen gaat hoge kwaliteit, verantwoorde producten en eerlijke prijzen prima samen. Dit zijn dan ook hun drie kernwaarden voor het maken van de collecties. Wij zijn het hier volledig mee eens! Benieuwd naar onze huidige collectie van Meyer? Bekijk de collectie online of kom langs in de winkel!

 

Meyer hosen collectie

Ter afsluiting van deze blog nog een aantal leuke weetjes over broeken.

Wist je dat?

Voor het maken van een broek, volgens betrouwbare bronnen, de volgende materialen worden gebruikt:

- 1,6 meter stof"
- honderden meters garen
- 6 rivets - 
1 of soms 5 knopen
- 4 labels - optioneel een rits 

Gemiddeld worden er zo’n 2500 broeken geproduceerd op een doorsnee productiedag. Na het productieproces volgt bij sommige broeken nog een geheel wasproces, om de gewenste wassing in de broek te behalen. Het duurt dus best een poos, voordat de broek die jij nu draagt tot stand is gebracht! 

Wil je meer komen te weten over broek en jeans? Volgende week komt er een nieuwe blog van onze jeansspecialist Menno. Hij gaat jou alles vertellen over de nieuwste jeans van zijn afdeling!