Nieuwe modetrend: Fashionable chilling

Door Menno Steenstra - 28 november 2014 - Jeans

Fashionable chilling; het komt je waarschijnlijk nog niet bekend voor, maar wat ons betreft is het dé modehit van winter 2014/2015. Maar wat is fashionable chilling nu precies? Het is eigenlijk heel simpel, je ziet er fashionable uit terwijl je chillt. En het leuke is, je kunt gewoon de straat op in je chilloutfit.

 

Sportinvloeden in de mode

De modetrend laat zich inspireren door de sport. Bekende voorbeelden zijn de jogg jeans en sweatpant. Deze broeken zijn gemaakt van een compleet nieuwe samenstelling van de stoffen jersey en denim. Resultaat? Een mega comfortabele broek die er stijlvol uitziet maar voelt als een joggingbroek. Uitvinder van deze nieuwe stofsamenstelling is modemerk Diesel. Inmiddels hebben al vele modemerken deze trend opgevolgd. Bij Lodewijk Mode voor Mannen hebben we gekozen voor de allerleukste varianten, namelijk PME, Vanguard en No Excess! En… we hebben zelfs een (klein) aanbod in lengtematen.

 

Rugnummers, strepen en crewnecks

Maar met een chillbroek alleen ben je er natuurlijk nog niet. We zien de sportinvloeden ook duidelijk terugkomen in jacks, truien, vesten en schoenen. De sneakers zijn alweer een tijdje hip, maar ook de bomberjack heeft zijn weg teruggevonden in het modebeeld. Bij truien en vesten zien we veel rugnummers, strepen, crewnecks en collage achtige prints. Naast eerder genoemde modemerken, spelen met name Chasin en Superdry erg goed in op deze nieuwe trend.