Broekenweken van start

Door Menno Steenstra - 13 april 2015 - Casual , Jeans

Het zijn weer de jaarlijks terugkerende broekenweken bij Lodewijk! Dat betekent in onze winkel 2e broek, halve prijs. Met de keuze uit ruim 50 verschillende modellen in nog veel meer wassingen, helpen onze personal shoppers jou aan de perfecte broek. We hebben alvast wat voorbereidend werk voor je gedaan door een paar trends voor je uit te lichten. Welke past bij jou?

Denim it is

Waar voorheen de gekleurde broek volop werd getipt, is daar nu weer de oude vertrouwde spijkerbroek die het modebeeld doet vormen! Er is wel een kleine maar, die spijkerbroek hoeft namelijk letterlijk en figuurlijk helemaal niet meer zo stijf te zijn als dat hij was! Veel merken maken dit seizoen gebruik van stretchstoffen en veel besproken joggjeans kwaliteiten. Je draagt je denim iets strakker dan normaal. Wees gerust, ook voor die Friese man die altijd tegen de wind in fietst, hebben we een passend model waar de stevige fietsbenen inpassen!

Do you wear it tight or wide?

Velen is het al opgevallen, de nieuwe commercial van G-star RAW. Zoals we in de denimtrend al aangaven, dragen we vanuit het straatbeeld de broeken iets strakker dan voorheen. Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 58% van de mannen hun broek tightdragen. De overige 42% draagt hun broek nog steeds wat wijder. Of misschien inmiddels weer wat wijder. Want de échte trendsetters lopen alweer een stukje voor en kiezen alweer voor de wijdere modellen. 

Grijs is het nieuwe blauw…

Je bent toe aan een nieuwe broek, maar je weet eigenlijk nog niet wat je erbij gaat dragen? Bij dat soort dillema’s speelt de kleur van een broek een grote rol. Waar vorig seizoen felle tinten als rood, groen & okergeel nog het straat beeld kleurden, zijn de broeken dit voorjaar een stuk rustiger. De nadruk licht op aardetinten als army green, camel & met name grijs. Want grijs is het nieuwe blauw. En dat is heel fijn! Grijs is namelijk heel goed te combineren met... eigenlijk alles!

Een worker werkt

De titel van deze trend is wat dubbelzinnig, maar klopt als een bus. Voorheen werden workers gezien als broeken voor avonturiers en praktisch ingestelde personen. Als zo’n worker dan ook nog afritsbaar was tot driekwartbroek, dan zette je helemaal de toon. Binnen deze trend wordt oud en nieuw gecombineerd. Het "oude" van de worker wordt gecombineerd met het "nieuwe" van bijvoorbeeld een colbert of mooi overhemd. Een mooi voorbeeld van de vernetting in de mode.