Businessblog: de stropdas

Door Sanne Rinzema - 07 maart 2017 - Business & Maatpakken
De stropdas is een onmisbaar item op onze businessafdeling. Net als in de mode gaat de stropdas ook met zijn tijd mee, dat betekent ook hierin nieuwe trends voor het seizoen! Vooral in komend seizoen waar het allemaal net iets meer mag zijn, zoals een driedelig kostuum, is de stropdas een absolute ‘kers op de taart’. In deze blog leggen we je graag uit hoe jij jouw stropdas helemaal volgens de laatste trends draagt. Daarbij beginnen we bij de basis.

Terug naar de basis

Als eerste bespreken we de lengte van de stropdas. Je ziet tegenwoordig veel diverse soorten lengtes; de een draagt hem langer dan de ander. Wat wij hierin adviseren? Draag de stropdas tot aan je riem. De stropdassen zijn over het algemeen smal (plusminus 6,5 cm). Zodra je revers van je colbert iets breder wordt mag de das ook breder worden. Zodat het geheel rustig blijft.

Hoe je de stropdas draagt

Kan je nog wel wat extra hulp gebruiken bij het knopen van je stropdas? Geen probleem! Bekijk het stappenplan hieronder, dan moet het zeker wel lukken. Zo niet? Wij helpen je natuurlijk graag! Eenmaal goed geknoopt hoef je hem alleen nog maar te dragen.

Stropdas

Voorjaarstrends

Qua kleur is ons aanbod dit voorjaar erg divers. Zo hebben we een collectie met alleen effen stropdassen in de voorjaarstinten. Denk hierbij aan roze, groen, blauw en beige. Deze kleuren passen goed bij onze businesskostuums. Mag het van jou wel iets opvallender? Kies dan voor een van de opvallende prints, hierin zitten verschillende kleuren verwerkt. Als laatste hebben we stropdassen speciaal voor trouwpakken. Deze zijn in wit, ivoor en crème kleur verkrijgbaar en hebben een subtiele print. Hierin zit vaak blauw verwerkt, dus als je kiest voor een blauw trouwpak dan past deze er perfect bij!

Wil je graag extra advies over je stropdas, of heb je hulp nodig bij het maken van een mooie knoop? Daar helpen onze adviseurs op de businessafdeling jou graag bij! Tot ziens in Franeker.

Stropdas nieuwe trend