Ho Ho Ho A Fashionable Christmas

Door Menno Steenstra - 20 december 2014 - Business & Maatpakken , Casual , Jeans

We kennen allemaal het cliché van mannen gekleed in kostuums. Maar wat als je daar dit jaar tijdens de kerstdagen totaal geen zin in hebt? Je wilt wel netjes voor de dag komen, maar je wilt niet na die heftige kerstmaaltijd noodgedwongen de bovenste knoop van je broek losmaken. Met onze vijf kerstoutfit tips helpen wij je aan een outfit waarmee je als JEZELF én stijlvol de kerstdagen doorkomt!

 

Tip 1 oud & vertrouwd


Met je versleten spijkerbroek zonder schaamte bij je schoonouders aanbellen? Het kan! Combineer gewoon jouw stoere vertrouwde denim met een stijlvol colbert van Stones of 7Square. Wanneer je een ruige look combineert met een bijna kostuumachtig colbert, creëer je een contrast dat zeer verrassend en goed werkt.

 

Tip 2 stoer met een stropdas

 

We gaan terug naar de basis en halen een grote streep door stropdassen met paisley printjes, sterretjes- of kerstboommotieven! Less is more als het gaat om de trend op het gebied van stropdassen. Smalle dasjes in uni kleuren zijn het helemaal! Je kan een stropdas dragen in combinatie met de set uit tip 1, maar is ook zeker aan te bevelen als je gaat voor een stoer denim overhemd.

 

Tip 3 semi dress overhemden


Met de term semi dress doelen we op overhemden die neigen naar een zeer hoog netjes gehalte. Maar wat als je zo’n semi dress overhemd op je stoere denim of een stijlvolle gekleurde broek draagt? Het gaat bij deze trend ook om de manier waarop je contrast creëert. Naast het feit dat de semi dress overhemden een net imago hebben, valt over kleur niet te twisten! Lange tijd dachten we dat zwart zijn waarde had verloren! Niets is minder waar. Tot voor kort was blauw het nieuwe zwart, maar hoe sneller de kerstdagen naderen, des te hoger wordt de waarde van de kleur zwart. Bij Lodewijk Mode voor Mannen vind je deze trend vooral terug in overhemden en kostuums, maar ook in Rehab schoenen.

 

Tip 4 suit-up


In de aanhef van dit blog spraken we even kort over het cliché van mannen in pak, maar wat als je dit wel helemaal geweldig vindt? Combineer dan het traditionele pak met de invloeden van NU. De kostuums van tegenwoordig worden veelal wat korter en wat strakker gedragen. Dit zorgt voor een jonge en snelle outfit. Draag daarbij zo’n leuke smalle das uit tip 2 en "you're the man"!

 

Tip 5 vrolijkheid


Voor velen een bekend en wel gewaardeerd geschenk, voor anderen misschien net iets te gek?

Happy Socks wekt in ieder geval vrolijkheid op. Met gekke patronen en sterk afwijkende kleuren ontstaat er een beeld dat door velen wordt gezien als hilarisch en té leuk. Voor de man die wel voor de fantastische pasvorm van Happy Socks wil gaan, maar niet houdt van al die gekte die met Happy Socks gepaard gaat, hebben we ook sokken van het merk Falke als ideaal kerstgeschenk

.