Tijd voor een zomerjack

Door Menno Steenstra - 29 maart 2015 - Casual , Jeans

Even op ’t fietsje de binnenstad in, of ’s avonds op je paasbest een blokje wandelen? De dagen worden langer, de zon komt vaker tevoorschijn en de temperaturen stijgen weer langzaam. De hoogste tijd om die dikke winterjas in de kast te hangen en op zoek te gaan naar de perfecte zomerjas.

Zoals we al in eerdere blogs aangaven, mag de man van nu weer gezien worden. Dat geldt dus ook bij zijn keuze voor een jack. Maar wat trek je nou aan? Die jas die je al een paar jaar in de kast hebt hangen of wordt het toch tijd voor een nieuwe? En als je dan besluit een nieuwe te halen wat zijn eigenlijk de laatste trends op het gebied van zomerjacks? Wij gaan je hierbij helpen. Dit jaar is de keuze enorm. Voor het gemak lichten we in deze blog drie verschillende trends uit.

Trend 1: Bomberjack


Heb je ze al zien lopen? Die hipperts met dat - voor je gevoel - te korte bomberjackje… We kunnen er niet omheen. Alles is kort en de bomberjacks dus ook. Vooral merken als Chasin, Diesel en G-star lopen voorop in deze trend. De jacks zijn verkrijgbaar in verschillende materialen en in sommige gevallen worden materialen zelfs gemixt. Hierbij moet je bijvoorbeeld denken aan een nylon jack met leren mauwen. Veelgebruikte kleuren in deze trend zijn army green, indigo en zwart.

Trend 2: Vernetting in de mode


De vernetting in de mode zien we al een paar seizoenen op rij terugkomen, steeds op een vernieuwende manier. Op het gebied van zomerjacks ontkomen we er ook echt niet aan. Wil je helemaal trendy dan kies je voor de lange trenchcoat met optioneel een ceintuur in de middel. Gaat je dat nèt even te ver? Dan hebben we ook leuke varianten waarbij netjes en stoer perfect worden gecombineerd. Bijvoorbeeld de trenchcoat van Blue Industry, deze is aan de achterkant wat langer zoals een trenchcoat, maar is aan de voorkant iets korter gelaten. Dit gecombineerd met een capuchon en een opstaande kraag maakt het een super hip maar ook stoer en functioneel jack!

Trend 3: Gestept jacks


Ga je voor functioneel en veilig? Dan kan dat ook zeker modisch. Kies dan voor een leuk sportief gestept jackje. Deze trend vind je veelal terug in de collecties van PME, Vanguard en State of Art. De gestepte jacks zijn doorgestikt, waardoor je een soort dropruiten patroon krijgt. Misschien iet wat kakkineus, maar wel helemaal van nu! De jacks zijn net als de eerstgenoemde trend een beetje korter dan voorheen en kunnen daardoor heel gemakkelijk zowel casual als net gedragen worden.

Heeft deze blog jou geholpen en ben je nieuwsgierig geworden naar het aanbod in zomerjacks? Kom dan langs in onze winkel aan de Voorstraat, dan helpen wij u graag bij het vinden van je nieuwe jack. Geen tijd? Je kunt natuurlijk ook gewoon een kijkje nemen in onze webshop!

Zomerjack