Duurzaamheid

Jouw oude broek is geld waard!

Bij Lodewijk Mannen streven we naar een duurzame toekomst, waarin we niet alleen stijlvolle kleding aanbieden, maar ook zorg dragen voor het milieu. Daarom hebben we geïnvesteerd in duurzame oplossingen, zoals het gebruik van zonne-energie met onze 150 zonnepanelen en het implementeren van energiezuinige LED-verlichting in onze winkel.

Het belang van duurzaamheid wordt steeds urgenter, vooral in de mode-industrie waar alleen al in Nederland  jaarlijks 145 miljoen kilo kleding bij het afval belandt. Dat komt neer op maar liefst 24 kledingstukken per persoon!

€15,- Voordeel op jouw nieuwe broek!

Bij Lodewijk Mannen willen we niet alleen deze trend doorbreken, maar ook een positieve impact maken. Daarom roepen we onze klanten op om deel te nemen aan onze inzamelingsactie voor oude broeken. Door je oude broek bij ons in te leveren, draag je niet alleen bij aan het verminderen van textielafval, maar ontvang je ook nog eens een beloning: €15,- korting op je nieuwe broek*. Zo maken we samen een verschil voor een duurzamere samenleving. 

Shop hier alle Broeken & Jeans
 
- €15,- voordeel op alle Broeken & Jeans
- Niet geldig in combinatie met andere acties of afprijzingen
- Deze actie is geldig t/m 17 maart
 
Duurzame merken

Zie hier een overzicht van een aantal merken waar stijl hand in hand gaat met verantwoordelijkheid. Van mileuvriendelijke materialen tot ethische productieprocessen, deze labels zetten zich in voor een duuzamere mode-industrie. Verken de collecties en kies voor kleding die niet alleen jouw persoonlijke stijl weerspiegeld, maar ook bijdraagt aan een betere toekomst voor onze planeet. 

Bekijk hier alle merken
 

Verschillende keurmerken

Ontdek de keurmerken die onze partners dragen en leer meer over de ethische en milieuvriendelijke benaderingen die ze omarmen. Bij Lodewijk Mannen laten we je graag zien hoe mode en duurzaamheid hand in hand kunnen gaan.

 
 
Faitrade Cotton

De kleding dienst vervaardigd te zijn uit Fairtrade katoen. Bij gemengd textiel geldt dat het minimaal 50% (Fairtrade) katoen moet bevatten en dat de overige vezels biologisch gecertificeerd moeten zijn. 

- Geen gebruik van gevaarlijke stoffen, geen productieprocessen met gevaar voor miliue en gezondheid. 
- Geen kinder- en dwangarbeid en discriminatie. Personeel moet een leefbaar loon krijgen, acceptabele werktijden hebben en hebben recht op vakbondsvrijheid. 

BCI (Better Cotton Initiative)

BCI schrijft geen specifieke methodes of technologieën voor, maar laat boeren/plantages zelf kiezen welke manier van duurzaam telen het beste bij hen past. De focus ligt op continue verbetering. BCI staat het gebruik van genetische gemanipuleerde zaden (GMO) en bestrijdingsmiddelen toe. 

- Minimaal gebruik van bestrijdingsmiddelen, efficiënt watergebruikt, aandacht voor bodemgezondheid en bescherming van natuurlijke leefomgeving
- geen kinder- en dwangarbeid, werknemers hebben het recht om in een vakbond te verenigen, minimumloon en gezonde en veilige werkomstandigheden.

GOTS (Global Organic Textile Standard)

Alle ketenpartners moeten een milieubeleid hebben, met doelstellingen en maatregelen om afvalstromen te minimaliseren.

- Tenminste 70 procent of minstens 95 procent van het kledingstuk moet uit biologisch geproduceerde materialen bestaan en er mogen geen genetisch gemodificeerde organismen worden gebruikt.
- Al het afvalwater uit natte processen moet gezuiverd worden. Alle gebruikte chemische middelen moeten aan basisregels voor gfitigheid en biologische afbreekbaarheid voldoen. 
- Verpakkingsmateriaal mag geen PVC bevatten.
- Dierlijke vezels moeten overwegend biologisch geteeld worden.
- Geen sprake van discriminatie, dwand- en kinderarbeid. Gezonde en veilige werkomstandigheden, acceptabele werktijden en vakbondsvrijheid. Sorteren